vineri, 13 septembrie 2013

Totul despre Bon Jovi

Anul urmator ofera publicului 100,000,000 Bon Jovi Fans Can't Be Wrong (coperta in foto), un omagiu adus albumului lui Elvis Presley -50,000,000 Elvis Fans Can't Be Wrong.
Setul contine 4 cd-uri cu 38 de piese nelansate si 12 piese foarte rare,dar si un DVD.Colectia marcheaza pragul de 100 de miloane de albume vandute de Bon Jovi dar si aniversarea celor 20 de ani de la lansarea primei inregistrari ale rockerilor din New Jersey,in 1984.
Totul despre Bon Jovi In noiembrie 2004, Bon Jovi primesc Medalia de Merit la American Music Awards,unde canta un scurt preview al unei piese inca neterminate, "Have a Nice Day".Piesa este prezentata in varianta finala le megaconcertul Live 8,pe 2 iulie 2005.
Mult asteptatul album de studio cu numarul 9, Have a Nice Day,este lansat in septembrie 2005 si ajunge in varful clasamentelor din toata lumea,aducand trupei cea mai buna prima saptamana din cariera,cu vanzari ce depasesc 202.000 de unitati.
"Have A Nice Day" este primul single extras de pe album si debuteaza la radiourile din toata lume in 18 iulie 2005.
In Statele Unite,o versiune a piesei "Who Says You Can't Go Home" cantata impreuna cu cantareata de country Jennifer Nettles de la trupa Sugarland,este oferita publicului la jumatatea anului trecut.

Astfel,Bon Jovi devin prima trupa rock ce are o piesa de No.1 in Billboard's Hot Country Chart.
La 11 februarie 2007, Bon Jovi primesc in sfarsit Premiul Grammy,chiar daca nu este unul dintre cele mai importante.Ei sunt premiati pentru "Cea mai buna colaborare pentru o piesa country".
Imediat dupa lansarea albumului Have A Nice Day,trupa se pregateste pentru un nou turneu mondial gandit sa se intainda pe doi ani:2005 si 2006.
Chiar daca este mult mai scurt decat celelalte turnee - doar 75 de concerte programate initial - acest proiect ii duce pe Bon Jovi pe numeroase scene si stadioane de pe toate continentele.
Canta in deschiderea competitiei Nascar Daytona 500 la 19 februarie 2006 si sunt alesi sa inaugureze noul stadion Wembley din Londra,dar finalizarea lucrarilor este amanata pana in 2007.
Urmeaza 12 concerte in Japonia si Europa,dupa care se decide extinderea turneului.Bon Jovi se intorc pentru noi show-uri in Statele Unite in vara anului 2006.
Aici trupa sustine 3 concerte cu casa inchisa pe Giants Stadium in New Jersey.
La 14 noiembrie 2006, Bon Jovi sunt inclusi in UK Music Hall of Fame alaturi de James Brown si Led Zeppelin,acolo unde mai sunt The Beatles, Rolling Stones, U2, Madonna si Elvis Presley.
Joe Elliot de la Def Leppard i-a numit pe Jon si Ritchie "urmatorii David Bowie si Mick Ronson".
In cariera lor,artistii au sustinut nu mai putin de 12 turnee mondiale,cantand in sute de orase din toate colturile lumii,in fata a zeci de milioane de fani.
De multe ori biletele se epuizau imediat ce erau puse in vanzare,iar in unele cazuri,de exemplu la Londra si New Jersey au fost nevoiti sa cante 3 seri la rand cu casa inchisa,pentru a multumi cat mai multi fani.
Au obtinut 14 premii majore pe care si le doreste oricine din industria muzicii,si au depasit de mult bariera de 100 de milioane de discuri vandute !
Astazi 26 iunie 2007, Europa FM lanseaza in exclusivitate pentru Romania noul album al rockerilor din New Jersey, "Lost Higway" . Cel de al 10-lea album de studio Bon Jovi este primul disc de la 7800 °Fahrenheit care nu are prevazut un turneu de promovare.
Zvonurile spun ca asta se intampla datorita unui alt album care este posibil sa fie lansat spre finalul anului.Totusi,nu exista o confirmare pana acum.
Richie Sambora recunoaste intr-un interviu ca trupa va pleca in toamna intr-un turneu,insa cu un proiect Greatest Hits.
Primul single de pe Lost Highway este "(You Want to) Make a Memory" si care a debutat deja pe locul 27 in Billboard Hot 100,cel mai bun debut al trupei din cariera.
Penru a promova discul prezentat astazi in exclusivitate pentru Romania de Europa FM, Bon Jovi au aparut intr-o serie de show-uri televizate de mare succes din toata lumea si sunt asteptati cu fufletul la gura de milioane de fani la super evenimentul anului, "Live Earth", pe 7 iulie.
Bon Jovi este de asemenea prima trupa care va concerta pe O2 Arena, fosta Millennium Dome din Londra, pe 27 iunie.
Cele 23.000 de bilete pe scaune au fost vandute in mai putin de un minut de la deschiderea caselor.
Pentru ca totul era prea frumos,trebuia sa apara si neplaceri.In urma cu 2 saptamani,Richie Sambora s-a internat intr-un centru de reabilitare din cauza problemelor cu alcoolul si alte substante.
Din fericire s-a externat o saptamana mai tarziu ceea ce inseamna ca este din nou alaturi de trupa si ca...istoria Bon Jovi continua...

Material realizat de Dan Micu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu